European Ocean Biodiversity Information System

[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Exoten in zee. Dweilen met de kraan open?
Fockedey, N. (2021). Exoten in zee. Dweilen met de kraan open?, in: Fockedey, N. et al. Testerep juli 2021. Testerep magazine, 22(7)

https://www.vliz.be/testerep/nl/2021-07-exoten-in-zee-dweilen-met-de-kraan-open
In: Fockedey, N. et al. (2021). Testerep juli 2021. Testerep magazine, 22(7). Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende.
In: Testerep magazine. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende.

Available in  Author 
    Vlaams Instituut voor de Zee: Open access 363917 [ download pdf ]

Author  Top 
  • Fockedey, N.

Abstract
    Met 25 zijn ze, de experten die deel uitmaken van het VLIZ Alien Species Consortium en de ogen openhouden voor nieuwe soorten die opduiken in de Belgische Noordzee. En dan hebben we het niet over een hier of daar opduikende dwaalgast. Of over zuidelijke soorten die als gevolg van de klimaatopwarming geleidelijk aan de Belgische kustwateren infiltreren. Neen, we spreken over zout- en brakwatersoorten afkomstig uit verre oorden die hier geraken door toedoen van de mens en zich blijvend vestigen. Momenteel telt de lijst met gevestigde niet-inheemse soorten 79 exotische organismen. Wie zijn ze? Hoe ‘goed’ doen ze het hier? En hoe kunnen we ze vermijden of bestrijden? Testerep magazine sprak met de twee bezielers van het project en vroeg hen wat de nieuwe kennis betekent voor het beleid en de industrie.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Author